Alergologie2019-08-14T15:17:26+02:00

Project Description

Alergologie și imunologie clinică

Alergiile sunt reacții exagerate ale sistemului imun. Persoanele care au sistemul imun prea alert, reacționează la substanțe din mediu denumite alergeni. Cei mai frecvenți alergeni sunt: acarienii (praf de casă, polenul, mucegaiurile, gândacii, părul de animale, mușcături de insecte, latexul, alimente, medicamente, etc.

Rinita alergică, astmul bronșic alergic, urticaria alergică, eczemele atopice și alte boli alergice, definite ca „epidemie alergică”, sunt în creștere la nivel mondial. În ultimele două secole acest fenomen a caracaterizat atât țările în curs de dezvolatare cât și pe cele nefavorizate.

Creșterea frecvenței bolilor alergice a fost asociată cu schimbarea stilului de viață – igienă excesivă, controlul abuziv al infecțiilor, reducerea dimensiunii familiei, luate împreună au dus la o „sub-stimulare” a sistemului imun. Pe de altă parte, expunerea repetată a organismului la alergenii din clădiri (praf, mucegai, păr de animale, etc.) si poluanții din experior, păstrează sistemul imunitar într-o stare constantă de alarmă.

De-a lungul anilor, progresele obținute în acest domeniu, ajută ca stabilirea diagnosticului si tratarea bolilor alergice să fie cât mai riguroasă si țintită.

 

Fa o programare

* Programarea este valabilă doar după confirmarea din partea noastră