Ecografie2019-08-14T15:18:24+02:00

Project Description

Ecografie

Ecografia este o investigație non-invazivă ce permite vizualzarea mai multor organe interne sau a unui embrion/făt cu ajutorul ultrasunetelor. Datorită simplității și a caracterului non-invaziv, ecografia este adesea prima investigație efectuată de medic pentru stabilirea unui diagnostic.

În comparație cu celelalte metode imagistice medicale, ecografia se remarcă prin faptul că este o metodă ce nu cauzează discomfort sau durere, nu folosește radiație ionizată sau câmp magnetic, nu are efecte secundare nedorite și este de asemenea accesibilă ca preţ.

Un alt avantaj al ecogrfiei este spectrul larg de aplicabilitate. Cu ajutorul ecografiei pot fi vizualizate majoritatea organelor moi din corp. Spre exempu, în timpul ecografie abdominale pot fi vizualizate majoritatea organelor moi din corp. În ecografia abdominală se vizualizează pancreasul, splina, ficatul, vezica biliară, căile biliare, vena cavă inferioară, rinichii, vezica urinară, prostata, uterul, ovarele.

Ecografia împreună cu examenul clinic efectuat în timpul consultaţiei medicale reprezintă un mod eficient de a investiga organismul pentru a depista la timp posibile afecţiuni medicale.

Ecografia este recomandată persoanelor care

  • prezintă discomfort în zona abdomenului sau toracelui (glanda mamară)

  • suferă de o afeţtiune cronică hepatică (hepatita virală, etc) şi consum excesiv de alcool

  • au fost diagnosticaţi cu afecţiuni biliare, pancreatice, renale sau altă localizare abdominală

  • au istoric personal sau în cadrul familiei de afecţiuni ale tiroidei

  • doresc să urmărească progresul sarcinii

Fa o programare

* Programarea este valabilă doar după confirmarea din partea noastră